Thursday, March 29, 2012

Mimie : si tompok vogue

Ini adalah Mimie. Mimie adalah anak kucing yang baru sahaja di bela oleh Keluarga En. Asrul Nahar. Oleh kerana ini adalah kucing belaan pertama keluarga ini, maka anak kucing ini amatlah disayangi oleh seisi keluarga. Walaupun isteri En. Asrul Nahar tidak gemar bermain dengan si mimie ini, namun anak kucing ini tetap menjadi pujaan hati mereka.
Aiyooo.. letih r, tulis bahasa melayu formal.. memang fail dowh, bm aku.
so ini Mimie.. ini anak kucing yang telah menjadi family member secara officialnya bulan ini. Actually anak kucing ni, suami i jumpa dalam longkang.. takut sangat kucing ni mati, tercedera etc. suami aku bawak balik.. first time oii bela binatang ni..budak2 ni excited r.. aku jer tak berapa nak excited sgt.. tapi mimie cute okeh..  Kenapa nama dia Mimie? err aku pun tak tahu.. maybe nama exgirlfriend suami saya..:p
lantak r.. tapi okey apa.. sweet je bila panggil.. mimie.. mimie... hehehe
Buat masa ni bagi dia makan frieskies for kitten.. cam banyak jugak dia makan..
Tapi Manda mmg tak suka Mimie ni, tapi dia asyik dok tinjau2 kat luar cari..
Mimie memang tak dibenarkan masuk rumah, tidur, makan main2 semua kat luar.
Bukan apa, Manda still baby so takut bulu-bulu kucing tu akan menyebabkan dia alahan..
and one more reason is aku taknak biasakan mimie berlegar-legar dalam rumah aku.. aku pun alah juga. Alah kucing.
So for Mimie... welcome to the family.. dont notti2 kalau tak i buang u nanti.. :D
ok. daaaaa....

Sunday, March 11, 2012

Happy birthday Adam Zachary.

Salam. Actually birthday Zachary is on 2nd March. But as usual, entry ni akan lambat seminggu. :)
so straight forward.. just wanna say, Happy Birthday boy.
i wish you happiness and joy. i wish for the best in your life. i wish you to be a good kid and soleh.

So, untuk birthday boy ni, aku just beli kek and celebrate kat rumah in laws aku.

ini jer image yang sempat di upload di pc :)

Untuk bulan Mac ni ada 2 birthday, Zachary and Alana. so i will try my best utk update entry ya.

love u Adam Zachary.. love u so much.
err.. lana plak masuk dkm gambar ni. (actually takde picture jack alone lak dlm pc ni :p)
gambar ni pun jadilah.


Thursday, March 8, 2012

Amanda Zahra

Salam lama tak post entry. ok hari ni nak post pasal Amanda Zahra. Baby Manda dah 11 bulan hari ni.. yeay..!! tak ada benda nak update pasal dia nih, anak dah ramai selalu jer termissed nak update psl budak2 ni :)
Now, Manda mulut dah bising and some more dah pandai jalan. Actually 10 bulan pun dia dah jalan merata, tempat favourite persinggahan dia toilet.. aiyooo.. memang suka betul dia jalan masuk toilet. Sampai terpaksa tutup pintu toilet.

ok jom tengok video manda, time ni kat McD. Seronok betul dia eh.

video

hehehe.. mulut pun bising eh. terjerit-jerit nak join main sekali ngan abang2 n kakak dia.


 Ni time makan. Masa ni kat kedai mana tah. berhenti nak lunch, aiyooo sgt bising mintak makan.


Ni masa kat Ancasa Port Dickson. Family gathering. tahan dia dok lama-lama dlm pool. Ciannn...


Seriously, drama queen.. :)

bb Manda ngan mama.. sile jeles tgk rantai mutiara dia tuh, mak pun tak pakai rantai mutiara k.. :p

oklah. pasni entry pasal bitrhday Zachary lak.. Malas betul nak update bukan apa, update kat opis, asyik org keluar masuk jer.. terbantut usaha mak. 
ok. next entry lak. bye