Tuesday, June 15, 2010

Alahai anakku sayang....

Wah.. cam over tajuk posting aku kan..ala2 mthali ler kononnya.. he3
bukan apa, cuma nk citer pasal hujung minggu aku yang lepas, aku pergilah memenuhi jemputan kawanku marsha..besday party anak die..
aku pergi wit bb Lana and adikku fara..
Aku pergi time tuh pun dah lambat. Majlis start pukul 3.30 ptg..aku samapai pukul 5 lebih.
ampun yer nyah.. mak lambat..:p Lambat pun sbb g rumah kahwin 3 buah rumah..ha.. bz kan aku hari tuh.. dgn anak2 lagi. sgt letih..
Nak dijadikan cerita otw balik tuh Lana buat perangai..dia menangis jer sepanjang aku drive..dia xnak duduk dgn adik aku..
so aku terpaksa memangku dia sepanjang balik tuh... siap dia menetek skali lak tuh..mak aii..mmg geram betul kat budak nih..


tengok tuh.. melekat kt aku baekkk punya.. :) kalu pak polisi nampak nih harus aku disaman... aku terasa ala-ala britney spears nih..memandu sambil memangku anak...





ha..tengok..ahkak mmg pemandu yg tenang..steady jer gtu.. :p pemandu professional la katakan... tengok tuh..senyummm jer.. ( yerlah pose bebeh..pose....)
sebenarnye bengang gak..gambar2 nih diambil oleh adik aku.. sajer jer suh snap, senang nk tunjuk kat laki aku betapa sengsaranya aku petang tuh.. tu r suh ikut taknak..konon2 party besday tuk gegirl jer..mana ada..apa cer..?? cehhh..
takper demi anak ek..ni kalu encik polis tengok mahu die stimm nih..muahaha...
ampunn pa...

Tuesday, June 1, 2010

Macam-macam ragam...

Lama rasanya tak update apa2 kat blog nih..aku agak sibuk n tak sihat lately.. 2 hari aku MC dan anak2 pun tak berapa okeh...
Dari minggu lepas aku MC, duk kat rumah ngn anak2 kat Rim.. masa nih la aktiviti mengemas dijalankan..walaupun tak sihat.. (batuk + susah nak bernafas-Dr, kata aku kena semput)rimas lak tengok rumah tu berselerak.. so aku paksa budak2 tu mencuci tandas.. sebenarnya lebih pada main air dlm toilet, aku jugak yg menyental toilet tuh..
tapi okeylah kan, at least diorang ada aktiviti yang menyeronokkan - main air.
Gambar ni agak seksi.. terpaksa dicrop..utk tatapan 18 thn keatas.. :p

Lana bukan main seronok kan.. dia nih memang pantang jumpa air.. he3..maybe masa aku ngandungkan die aku suke berendam..haha..ingat lagi masa opis lama aku buat bengkel kat Terengganu..masa tu aku tgh mabuk ngandungkan dia nih..tapi aku bole g berendam kt kolam lama2..my bestfren lia pun ada time tuh..ingat tak lia?? he3 kt Gem Beach Resort best kan..
ngn Kak Erna n kak Syera..memang best la..pagi2 bangun jalan kt tepi pantai..so koollll.. ok enuff..back to the stories..
nak dijadikan citer, Lana telah mengalami infection dikepala dia.. ( ni cakap doktor r..) Di kepala Lana telah ditumbuhi bisul ..dan paling sadis ada bebarapa tempat yg dah dicemari ngn bisul nih..napa lah jadi gini..nak kata main kotor, aku tak pernah pulak bg dia main kt luar ke main tanah ker..tak tahu lah kalau mak aku bagi kot.. :p

okeh ni gambar bisul Lana yg plg besar aku sempat amik..die meragam time aku amik nih.. sakit kan, dats y nak pegang pun die marah.. tengok muka masam die nih..poselah sayanggg..
muka tension kesakitan.. dah lah tu..moody.. dia patahkan pulak spek mata dia yg baru jer aku beli mgu lepas.. mak aii.. sakitnya hati aku..sabar nih..kenangkan die tgh sakit jer..

geram lak.. bukan main susah pilih spek nih..acu2 kat muka die.. last2 patah gtu jer..
apa2 pun takper r..bukan rezeki Lana kot..
but apa2 pun.. aku rasa terubat gak sakit hati aku bila Lana start dah pandai bercakap..
he3 she's almost 1 and 2 months old.. dia dah pandai mintak air.. mintak makan.. sepatah-sepatah.. memang cute.. :) anak sendiri kan saper lagi nak puji..
cuba tengok nih.. tapi video nih terbalik lak..aku x reti nk rotate..sape2 tolong ajar aku eh..
aku dah try banyak kali tuk rotate tp x boleh gak..

video

Weekend ni juga menyaksikan episod aku naik marah ngn anak2 aku.. aku terasa kecewa gak ngn diri aku sebab gagal mengawal perasaan marah.. iskk.. sian pulak pada Adam dan Zachary yang kena lepuk sebab bila aku dengar Lana menangis .. aku assume diorang yang membuli adik diorang nih.. tak adil kan? sbb aku membuta tuli jer menghukum diorang tuh..
lepas nih, aku berjanji ngan diri aku sendiri 'tuk lebih berhati perut next time..
sori ye anak2 mama.. mama janji tak akan teremosi sesangat lepas nih...
okeh.. hanya nih tuk laporan seminggu yang lepas.. aku mmg malas selalu nk update blog nih.. sbb aku xpandai nk buat ayat.. so kalu merapu tuh maafkan lah yer...

The END..